Competitie

Jaarlijks doen er meer dan 200.000 tennissers mee aan één of meerdere KNLTB-competities. Hiermee heeft Nederland één van de grootste georganiseerde tenniscompetities van de wereld.

Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor TV de Hoven. Gedurende een bepaalde periode in het jaar speel jij met jouw team tegen teams van andere verenigingen in de omgeving. Competitie spelen is het gevoel van willen winnen en elkaar support geven. Het gaat om het teamgevoel, saamhorigheid en sportiviteit.

Door wedstrijden te spelen, word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport. Naast het ontwikkelen van jouw spel- en tennisvaardigheden heeft competitie spelen nog een extra dimensie: het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid en je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen op en naast de baan. Niet gek dus dat de competitie door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen wordt beschouwd!

Er is een competitie voor iedereen

De KNLTB heeft het hele jaar door een zeer divers competitieaanbod voor op iedere dag van de week en voor elke leeftijd. Het maakt niet uit of je net begonnen bent of al langer speelt; iedereen kan meedoen.

Aan bepaalde competitiesoorten zijn leeftijdscategorieën gekoppeld, zoals 17+, 35+, 50+. Dat betekent dat je pas mag deelnemen aan die competitie als je minimaal die leeftijd hebt. Daarnaast kan erin verschillende samenstellingen worden gespeeld, zoals dames, heren en gemengd (dames en heren).

Najaarscompetitie 

Met ruim 27.000 teams is de Najaarscompetitie ongekend populair. En ieder jaar worden er steeds meer teams ingeschreven. Logisch, want competitie spelen daagt niet alleen uit, maar brengt ook sfeer en gezelligheid op de club. Hier tref je informatie over de Najaarscompetitie.

  • Speeldata: de Najaarscompetitie start begin september en loopt tot en met eind oktober. Klik hier voor alle speeldata 2024.
  • Het aantal speeldagen van de Najaarscompetitie is aangepast van 7 naar 5 speeldagen.
  • Vrijdagavondcompetitie NIET om de week: in het najaar wordt de vrijdagavondcompetitie in tegenstelling tot de Voorjaarscompetitie NIET om de week gespeeld.  Dit is vanwege de beperkte periode waarin in het najaar wordt gespeeld.
  • Inschrijven kan tot 3 juni 2024

Voorjaarscompetitie op Vrijdagavond: om de week en 5 speeldagen

Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken wordt er tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond 'om de week' worden gespeeld. Omdat de gemengde teams en de HD/DD teams op verschillende dagen competitie spelen, is het mogelijk om in beide competities uit te komen. Ook op de andere dagen van de week zijn er competities mogelijk. De periode om in te schrijven is tot 31 december.

De data Voorjaarscompetitie 2024 zie je via deze link data competitie voorjaar 2024

 

Zomeravondcompetitie

Kun je geen genoeg krijgen van het spelen van competitie? Heb je zin om naast de Voorjaarscompetitie nog een competitie te spelen? Of wil je graag competitie spelen, maar ben je verhinderd in het weekend? Dan is de Zomeravondcompetitie ideaal voor jou!

De zomeravondcompetitie is een dubbelcompetitie die op zeven woensdagavonden in mei en juni wordt aangeboden. 8, 15, 22 en 29 mei en 5, 12 en 19 juni. Deze competitie is voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en is geschikt voor alle speelsterktes. Voorwaarde is dat er minimaal vier spelers per team worden aangemeld. Je speelt namelijk per avond vier dubbels. Dat kan 4x HD zijn, 4x DD of 1x DD, 1x HD en 2x GD.

Voor de Zomeravondcompetitie geldt Compact Spelen: bij de 40-40 stand wordt er gebruik gemaakt van het Beslissend Punt Systeem (BPS) en er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld

Inschrijven kan tm 10 april 2024.

Opgeven voor competitie doe je zo?

Je kan het best een eigen team samenstellen van 4 tot 6 personen. Kun je geen team vormen maar wil je wel graag competitie spelen, geef je dan individueel op. Zijn er voldoende aanmeldingen dan kunnen we daarmee een nieuw team oprichten. Lukt dit niet dan kunnen de bestaande teams met jou contact opnemen als er inval nodig is.

Wil je graag meedoen aan een competitie? Informeer bij onze competitieleider Arold Mol +31 6 15823816