Tennisbaan reserveren

KNLTB Clubapp  

Als je een baan wil reserveren dan heb je de KNLTB Clubapp nodig. Deze kun je  downloaden op je tablet of telefoon. Dit kun je doen in de App Store of via Google Play. Zodra je de app hebt gedownload, zoek je TV de Hoven op via de zoekfunctie en kan je inloggen. Nadat je TV de Hoven hebt geselecteerd, krijg je het inlogscherm. Hier kan je inloggen met je bondsnummer. Je bondsnummer staat op het gegeven pasje van de club of kun je opvragen bij de ledenadministratie. Je wachtwoord kun je zelf installeren door op ‘reset mijn wachtwoord’ te klikken, dan wordt er een mail verstuurd naar jouw geregistreerde e-mailadres.

Een baan reserveren in de clubapp

Ben je in de clubapp dan kies je “spelen”. Op deze pagina moet je zijn voor alle activiteiten omtrent het spelen van tennis. Je kiest dan “baan reserveren’. Hier kun je een baan reserveren op afstand. Allereerst zie je een overzicht van alle banen en reserveringen. Als er een rondje staat met een streep, betekent dit dat de baan niet gereserveerd kan worden. Het plusje betekent dat je die tijd een reservering kan maken. Zodra je hier op klikt, kom je in de volgende pagina waar je alle informatie kan invullen. Door op ‘speler toevoegen’ te klikken, kan je in de ledenlijst zoeken naar een speler of kan je direct kiezen uit één van jouw tennismaatjes. Voor een dubbelspel kun je de baan voor 1,5 uur reserveren. Ga je enkelen dan reserveer je de baan voor 1 uur. Tot slot bevestig je jouw reservering door op de oranje button “reserveren” te klikken.

Door op een gemaakte reservering te klikken in het overzicht, zie je meer informatie over de reservering. Zo kun je zien wie er nog meer een baan hebben gereserveerd.

Een baan reserveren via het digitale afhangbord in het clubhuis

In het clubhuis hangt een ‘touchscreen’ met een kaartlezer eraan. Met behulp van je eigen knltb pasje kun je een baan reserveren. Het ‘touchscreen’ scherm bedien je door met je vinger op het scherm te tippen. Je tikt het eerst op “afhangen” en daarna op “alle vrije banen” Het systeem vraagt nu om je pasje door de kaartlezer te halen. Je kiest je tennismaatje en een baan. Wanneer je de aanwijzingen op het scherm volgt, wijst het zich voor zich.

Spelregels bij het reserveren van een baan   

Gezien we op baan 1,2 en 3 led verlichting hebben is het de bedoeling om in de avonduren eerst baan 1, 2 en 3 te reserveren. Zijn deze bezet dan kun je kiezen voor baan 4 of 5. We vragen hiervoor de medewerking van onze leden gezien we als club hiermee energie en de daarbij komende kosten kunnen besparen.

Als het druk is met reserveringen en je moet een baan "afhangen", dan is het de bedoeling om eerst het enkelspel af te hangen.

Heb je een baan gereserveerd maar je kan toch niet komen. Dan is het noodzakelijk om de baan te annuleren. Zo kan iemand anders gebruik maken van deze baan.