Toernooien

Jaarlijks doen er meer dan 200.000 tennissers mee aan één of meerdere KNLTB-competities. Hiermee heeft Nederland één van de grootste georganiseerde tenniscompetities van de wereld.

Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor TV de Hoven. Gedurende een bepaalde periode in het jaar speel jij met jouw team tegen teams van andere verenigingen in de omgeving. Competitie spelen is het gevoel van willen winnen en elkaar support geven. Het gaat om het teamgevoel, saamhorigheid en sportiviteit.

Door wedstrijden te spelen, word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport. Naast het ontwikkelen van jouw spel- en tennisvaardigheden heeft competitie spelen nog een extra dimensie: het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid en je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen op en naast de baan. Niet gek dus dat de competitie door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen wordt beschouwd!

Er is een competitie voor iedereen

De KNLTB heeft het hele jaar door een zeer divers competitieaanbod voor op iedere dag van de week en voor elke leeftijd. Het maakt niet uit of je net begonnen bent of al langer speelt; iedereen kan meedoen.

Aan bepaalde competitiesoorten zijn leeftijdscategorieën gekoppeld, zoals 17+, 35+, 50+. Dat betekent dat je pas mag deelnemen aan die competitie als je minimaal die leeftijd hebt. Daarnaast kan erin verschillende samenstellingen worden gespeeld, zoals dames, heren en gemengd (dames en heren).

Klik hier om het gehele competitieaanbod te bekijken

Klik hier om de data waarop voorjaarscompetitie wordt gespeeld te bekijken

Vrijdagavondcompetitie: om de week en 5 speeldagen

Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken wordt er tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond 'om de week' worden gespeeld. Omdat de gemengde teams en de HD/DD teams op verschillende dagen competitie spelen, is het mogelijk om in beide competities uit te komen.

Opgeven voor competitie doe je zo?

In de najaarscompetitie zijn 2 teams uitgekomen voor TV de Hoven. De verwachting is dat deze teams ook weer in de voorjaarscompetitie gaan spelen. Je kan het best een eigen team samenstellen van 4 tot 6 personen. Kun je geen team vormen maar wil je wel graag competitie spelen, geef je dan individueel op. Zijn er voldoende aanmeldingen dan kunnen we daarmee een nieuw team oprichten. Lukt dit niet dan kunnen de bestaande teams met jou contact opnemen als er inval nodig is.

Voor info en aanmelden kun je contact opnemen met onze competitieleider Arold Mol. Tel 06-15823816  Aanmelden bij Arold kan tm 31 dec 2022.