Algemeen

Tennisvereniging De Hoven kenmerkt zich door tennis op recreatie niveau, gezelligheid en de inzet van vele vrijwilligers. Zoals u kunt vernemen op deze website worden er door het gehele jaar veel activiteiten georganiseerd om leden en niet-leden (bij open toernooien) actief aan de tennissport deel te laten nemen.
Met name ons 30+ toernooi in de maand september/oktober is, naar het aantal deelnemers gezien, een absolute topper in de regio.

De inzet van de vrijwilligers maakt het mogelijk dat er nog steeds sprake kan zijn van aangename contributie- en consumptieprijzen. Al sinds de oprichting van de vereniging (november 1981) is er sprake van een stabiel ledenaantal (± 150 leden).

Naar onze mening geeft het verbondenheid aan van de leden maar ook dat je als vereniging datgene kunt bieden waardoor de leden zich blijkbaar bij onze vereniging "thuis" voelen. De tennissport beoefenen in een ongedwongen sfeer met ruimte voor beginners en gevorderden is eigenlijk wat "TV De Hoven" u als nieuw lid te bieden heeft. Voor het proeven van de echte "sfeer" van de vereniging nodigen wij u dan ook graag uit.

Een stukje geschiedenis

Op een avond van buurtvereniging het Voorsterwegkwartier kwamen 3 personen op het idee om in De Hoven een tennisvereniging op te richten. Na vele gesprekken met de wethouder van sportzaken, de heer H. Kiezebrink en sportcoördinator Cees Samuels kwamen deze 5 heren tot overeenstemming. De locatie waar het park moest komen te liggen, werd aan het eind van de Molenweg op de plek die vroeger de Hoge Tonge heette. Hier zat namelijk nog een sportbestemming op voor als de voetbalvereniging wou uitbreiden. Daar zij er op dat moment geen gebruik van maakten, werd de tennisvereniging een feit. Op 4 november 1981 werd een oprichtingsvergadering belegd en T.V. De Hoven zag het levenslicht. Na vele eigen werkzaamheden konden wij in 1982 tennissen op onze eigen gravelbanen.

De eerste speeldag was op Hemelvaartsdag. Daarvoor hadden vele leden al tennisles genomen bij de Voorster tennisclub. In de hoek bij baan 3 stond een schaftkeet van de gemeente met daarin een kleine koelkast waar wij wat fris konden nuttigen. In deze periode werd er hevig gespeurd naar een beter onderkomen. Deze werd gevonden in Nijmegen, een ruime directiekeet. Deze werd door onze eigen leden afgebroken en opgehaald en keurig netjes op de terp weer in elkaar gezet. Voor de aansluiting van licht en water moest er ook nog even een geul van 70 meter gegraven worden door allemaal eigen leden. Verlichting op de 3 gravelbanen en na enige tijd kwamen wij alweer banen tekort dus weer om de tafel en 2 hardcourtbanen werden aangelegd en een puike verlichting erbij. In de winter kon er nu ook getennist worden in De Hoven. Maar wij wilden nog meer en als je ziet wat er nu allemaal staat, 5 fantastische kunstgrasbanen en een heel mooi clubhuis. En dit allemaal in 30 jaar...