Algemeen

Tennis en plezier staan centraal

Bij Tennisvereniging De Hoven staan tennis en plezier centraal in een kleinschalige setting. Tennis wordt bij onze club op recreatief niveau gespeeld door beginners en gevorderden. Veel leden spelen wekelijks met tennisvrienden een potje tennis en na afloop drinken ze samen een drankje in het clubhuis. Er is ook een groep leden die wedstrijden tennissen in de verschillende KNLTB competities en doen mee aan diverse KNLTB toernooien die het gehele jaar door in de regio worden georganiseerd.

Bij Tennisvereniging De Hoven worden per jaar 2 officiële KNLTB toernooien georganiseerd. Daarnaast worden een aantal activiteiten georganiseerd voor de leden. Tijdens deze activiteiten staan tennis, plezier en gezelligheid centraal.

De tennissport beoefenen in een ongedwongen gezellige sfeer met ruimte voor beginners en gevorderden is wat "TV De Hoven" haar leden te bieden heeft. Een bijkomend voordeel van de kleinschaligheid is dat er nog veel ruimte is op de tennisbanen waardoor je lekker minimaal 1,5 uur kunt tennissen.

Iedereen helpt mee

Lid zijn van Tennisvereniging De Hoven is meer dan alleen een potje tennissen. Leden maken de  vereniging. Onze leden leveren naast het tennis een bijdrage door werkzaamheden te doen voor de vereniging. Dat kan in het bestuur of in 1 van de commissies zoals de toernooiorganisatie,  kantinezaken of de onderhoudsploeg van het tennispark. Maar dat kan ook op individuele en incidentele basis bijvoorbeeld tijdens een toernooi of andere activiteit een bardienst draaien of een lekkere taart bakken voor bij de koffie. Iedereen helpt mee. Dankzij de inzet van deze vrijwilligers kunnen we tennissen op een goed onderhouden park en is het mogelijk gezellige activiteiten te organiseren.

Een stukje geschiedenis

Op een avond van buurtvereniging het Voorsterwegkwartier kwamen 3 personen op het idee om in De Hoven een tennisvereniging op te richten. Na vele gesprekken met de wethouder van sportzaken, de heer H. Kiezebrink en sportcoördinator Cees Samuels kwamen deze 5 heren tot overeenstemming. De locatie waar het park moest komen te liggen, werd aan het eind van de Molenweg op de plek die vroeger de Hoge Tonge heette. Hier zat nog een sportbestemming op voor als de voetbalvereniging zou gaan uitbreiden. Daar waren geen plannen voor en werd de tennisvereniging een feit. Op 4 november 1981 werd een oprichtingsvergadering belegd en T.V. De Hoven zag het levenslicht. Na vele eigen werkzaamheden kon men in 1982 tennissen op gravelbanen.

De eerste speeldag was op Hemelvaartsdag. Daarvoor hadden vele leden al tennisles genomen bij de Voorster tennisclub. In de hoek bij baan 3 stond een schaftkeet van de gemeente met daarin een kleine koelkast waar wij wat fris konden nuttigen. In deze periode werd er hevig gespeurd naar een beter onderkomen. Deze werd gevonden in Nijmegen, een ruime directiekeet. Deze werd door onze eigen leden afgebroken en opgehaald en keurig netjes op de terp weer in elkaar gezet. Voor de aansluiting van licht en water moest er ook nog even een geul van 70 meter gegraven worden door allemaal eigen leden. Verlichting op de 3 gravelbanen en na enige tijd kwamen wij alweer banen tekort dus weer om de tafel en 2 hardcourtbanen werden aangelegd en een puike verlichting erbij. In de winter kon er nu ook getennist worden in De Hoven. Maar wij wilden nog meer en als je ziet wat er nu allemaal staat, 5 fantastische kunstgrasbanen en een heel mooi clubhuis. En dit allemaal in 40 jaar...