Bokkendag 2016

Cinemajestic Bokkendag 2016

Zaterdag 08 oktober is voor de 5e keer de Cinemajestic Bokkendag georganiseerd. Om meerdere redenen een gedenkwaardige Bokkendag want maar liefst drie van de vier vorige winnaars waren aanwezig, waaronder Jeroen Looman. Jeroen is in verband met werk verhuisd naar Deventer en speelt al enkele seizoenen bij Colmschate, maar voor de Bokkendag komt hij nog graag terug op het ’oude nest’!

Verder gaat Freddy Burgers na dit seizoen zijn tennisracket (tijdelijk) aan de wilgen hangen en stopt als lid bij tv de Hoven. Door andere drukke werkzaamheden heeft hij helaas dit besluit moeten nemen. Samen hebben wij de afgelopen vijf jaar de Cinemajestic Bokkendag met veel plezier georganiseerd.
Freddy, namens alle Bokken bedankt voor je inzet, humor en creativiteit maar je plaats zal worden ingenomen door een aantal andere Bokken zodat de Cinemjestic Bokkendag ook in 2017 door zal gaan. Natuurlijk hopen we dat je bij de volgende editie aanwezig zult zijn, als ‘erelid van de Bokkendag’ ontvang je in ieder geval een uitnodiging!

Helaas was de opkomst dit jaar mager, maar we vissen in een kleine vijver en veel Bokken waren door blessures en andere afspraken verhinderd. In totaal hebben zestien Bokken deelgenomen aan het actieve programma en vijf Bokken waren aanwezig om te helpen waaronder de twee vaste en ervaren leden van de voetbalvereniging AZC, Ron Brinkerhof en Pieter Boxma. Ron als strenge maar rechtvaardige spelleider en Pieter als ervaren biertapper. Daarnaast was Heinz Schroer, al lange tijd geblesseerd, aanwezig om te assisteren bij de spelletjes.

Na ontvangst met een kopje koffie en een Bokkenpoot volgde een kort welkomswoord waarna om 13.15 uur aangevangen werd met de eerste ronde tennis. In deze eerste ronde werd geteld volgend het ‘tie-break principe’. Helaas had de organisatie het niveau van de Bokken wat te hoog ingeschat want de meeste Bokken snapten er geen bal van. Na wat extra hulp van de organisatie keerde de rust terug en kon de eerste ronde worden afgewerkt. In de pauze tussen de eerste en de tweede ronde tennis moesten de Bokken twee spelletjes doen, een variant op ‘ sjoeltennis’ en een vaardigheidstest waarbij blikken geraakt moesten worden. Tevens kon een broodje Bockworst genuttigd worden.

De tweede ronde tennis kon er gewoon games geteld worden zodat iedereen zich kon concentreren op het tennis in plaats van zich suf te piekeren wat de stand ook al weer was. Ondertussen bleef de zon vrolijk schijnen en waren de omstandigheden ideaal voor een potje tennis. Na de tweede speelronde was er tijd om de vragen van de tennisquiz van de juiste antwoorden te voorzien, een Bokbiertje op kosten van de organisatie te nuttigen en de gezamenlijke groepsfoto te nemen. Na een aantal pogingen is het onze fotograaf Freddy Burgers gelukt om iedereen lachend en met de ogen open op de foto te krijgen!

Om 16.15 uur werd aan de laatste speelronde tennis begonnen. Sommigen hadden meer dan één Bokbiertje genuttigd wat op wonderbaarlijke wijze het niveau ten goede kwam. Tot de laatste minuut strijdend probeerden zij in deze ronde nog op te schuiven in het algemeen klassement. Om 17.00 uur was het sportieve gedeelte ten einde en kon begonnen worden aan de derde helft. Tegen 18.00 uur werd het eten gebracht door slagerij Lammers, de vaste leverancier van het warme buffet. Ook dit jaar weer prima verzorgd gezien de meerdere keren dat werd opgeschept en de bijna lege bakken na afloop!

Tegen 19.15 uur was het tijd om de winnaar van de Bokkendag 2016 bekend te maken. Na bestudering van de resultaten behaald bij de verschillende onderdelen op deze dag was de jury unaniem in haar ordeel en werd Chris Althof gekroond tot winnaar en mocht hij het felbegeerde t-shirt en een waardebon in ontvangst nemen. Tweede is geworden Bert Menzo en derde Thomas Engels. Ook zij ontvingen een prijs voor hun inzet deze dag.

Dat een kleine groep niet altijd betekent dat het niet gezellig kan zijn bleek deze dag maar weer eens want het bleef tot middernacht druk in de kantine aan de Molenweg. Moe en met een enigszins aangetast coördinatie- en evenwichtsgevoel kon iedereen tevreden naar huis en kijken wij als organisatie weer terug op een geslaagde Bokkendag!

Tot slot een dankwoord voor Ron Gerrits, mede-eigenaar van Cinemajestic bioscopen in Zutphen en sponsor van deze dag. Door zijn vrijgevigheid was het wederom mogelijk voor een klein bedrag een prima dag te beleven, inclusief eten, prijzen voor de winnaars en voor iedereen een vrijkaartje voor een bioscoopbezoek bij de beste bioscoop van Zutphen en omstreken!

Ties Heijink
Freddy Burgers